2010. augusztus 25.

Érett ringló karkötő

A Ringló alapján, megrendelésre készült ez a karkötő, de a kedves megrendelő sötétebb lilával szerette volna, íme, így sikerült. (A tegnapi bejegyzésben ennek egyik gyöngye készült éppen a fotózáskor).

2010. augusztus 24.

Fotóriport egy lámpagyöngy születéséről...

Először még csak egy amorf paca...
aztán szép gömbölyű lesz.
Ezután jöhetnek a pettyek...
ezeket megint beleolvasztom a gyöngybe...
míg ilyen szép gömbölyű nem lesz.
És jöhet a következő réteg (más színű) pötty.
Még egy pici olvasztás, hogy nagyjából egyformák legyenek a dudorok, és már kész is.
(A kész gyöngyöt majd csak a következő bejegyzésben fogom megmutatni, mert pillanatnyilag a hűtőgranulátumban pihen! Addig is lehet tippelni, milyen színű lesz ez a gyöngy, ha kihűl!)

Friss alapanyagok...

Ma végre eljutottam az üveges-boltba, ahol ezeket a csodákat sikerült beszereznem! Egy-két nap, és jön majd, hogy mik készültek belőle...

2010. augusztus 20.

Mesés kelet - filc-flanc nyaklánc

Elkészült a Filc-flanc család legújabb tagja: 
Repülj velem a mesés keletre! Étcsokoládé-szín varázsszőnyegen tekergő türkizkék hímzett indák...
Egy nagyobb (4,5*6,5 cm) és két kisebb (3,5*3,c cm) filcgyöngyöt készítettem, ezeket türkizkék bőrszíjra rögzítettem.
Kb. 41 cm hosszú.
Ára: 3 000 HUF + postaköltség

2010. augusztus 18.

Életelixír - filnyaklánc


Egy éltető, vibráló filc-flanc nyaklánc - depresszió ellen :-)
Zöld-sárga-narancs-vörös filclapokból készítettem a "gyöngyöket", majd zöld bőrszíjra rögzítettem őket.
A lánc hossza: kb. 42 centi, a négyzetek oldala 4,5 centi.
Ára: 2 500 HUF + postaköltség

2010. augusztus 16.

Vásároztunk

Egy kis élménybeszámoló a tegnapi Goubáról.
Megint nagyon sok pozitív élménnyel tértem haza, sok kedves ismerős és még több ismeretlen látogatott meg tegnap a standnál. Elég sok minden elkelt, de arra már az első vásári nap után rájöttem, hogy üvegékszert itt képtelen vagyok eladni - maximum a fülbevalókra van kereslet. Most tehát a textilre helyeztem a fő hangsúlyt - amivel elég sok nehéz percet sikerült szereznem magamnak. Ugyanis a sors úgy hozta, hogy ezúttal nem a fedett részen kaptunk helyet, hanem az egyik udvaron. Ezzel nem is lenne különösebb probléma - eleve vittem egy asztalra csavarozható napernyőt, hátha kell. De arra nem gondoltam, hogy egész nap esni fog :-( Na persze nem egyfolytában, csak úgy óránként kétszer, két-három percre. Eső után értünk a helyszínre, így az asztal és az abrosz szárítgatásával kezdtük a reggelt - de semmi pánik, az eső elment, nap süt, sehol egy felhő (viszont egész nap iszonyatos pára, amit irtó nehezen tűrök...)! Kipakoltunk, stand kész, jöhetnek a vevők. Aztán jött egy kis laza nyári zápor - mindent gyorsan be a napernyő alá, ami szerencsére esernyőnek is megette, viszont csak az asztal felét tudtam vele óvni. Eső el, asztalt szárítgatni, mert természetesen az abrosz elázott. Szárítgatás után kipakolás. Fél óra nyugalom, majd az egész kezdődik előlről. És ez így ment egész nap - ennek köszönhetően, bár tegnaptól este 8-ig kellett/vagy lehetett volna nyitvatartani, én 1/2 7-kor feladtam. Talán legközelebb nagyobb szerencsénk lesz!

2010. augusztus 14.

Ne feledjétek, most vasárnap Gouba!

Most vasárnap, azaz augusztus 15-én megint megtalálhattok a Goubán!
Mindenkit szeretettel várok a standomnál. Viszek: zokni-nyulakat és -macskákat, rengeteg jópofa fafigurát a gyerekeknek, és sok-sok észert az anyukáknak - hát igen, valamit majd lassan ki kell találnom az apukáknak is :-)
Nyitvatartás: 10:00 - 18:00 /vagy 20:00, ha kibírom addig...
Cím: Gozsdu Bazár (Király utca 13 - Dob utca 16 közötti átjáróház)
Bővebb infó: www.gouba.hu

2010. augusztus 13.

Fagyi - filcnyaklánc

Akár a fehér abroszra lecsepegett fagyicseppek... Törtfehér filctéglalapokra színes filcpöttyöket és gyöngyszemeket varrtam. Pirosas árnyalatú bőrszíjra rögzítettem a 4 "filcgyöngyöt".
Kb. 57 cm hosszú, a téglalapok mérete kb.3x6 cm.
Ára: 3 500 HUF + postaköltség

2010. augusztus 12.

Kreatív Blogger Díjat kaptam! :-)

Szaller Anditól kaptam egy díjat – amivel sikerült nagyon meglepnie! Elsősorban azért, mert nem gondoltam, hogy akad olyan földi halandó, aki – a rokonokon és ismerősökön kívül - olvassa a blogot :-) Ez az első ilyen jellegű díjam, tehát nagyon köszönöm!

Ha jól értem, 7 dolgot kell írnom magamról – hát nem könnyű…
1. Mindig úgy gondoltam, hogy nekem nem lesz gyerekem. Aztán találkoztam a nagy ő-vel, és mégis lett :-) Most viszont már el nem tudnám képzelni az életet a kiskorú nélkül, annyira megváltoztatott mindent. Csak azt nem értem, a gyerek előtt mit tudtam egész nap csinálni? Amúgy enyém a világ legszebb és legokosabb gyereke :-)
2. Kedvenc hónapom a május, mert olyankor már majdnem nyár van, hajnalban már világos van, és csicsergős-rigófüttyös hangulatban szebben indulnak a napok.
3. Állandóan időhiánnyal küzdök, viszont sosem kések sehonnan! Sajnos leginkább az alvásidőből tudok lecsippenteni (a munkaidő fix, a gyerektől meg nem lenne szívem elvenni egy percet sem), így –legalábbis úgy érzem, - bárhol/bármikor el tudnék aludni…
4. Szeretek a vásárlóimmal személyesen találkozni. Ez elég gyakran sikerül is, mivel aki pesti, inkább eljön érte, minthogy adakozzon a posta javára. Szóval nagyon jó érzés, amikor valaki „élőben” először látja az ékszert – és tetszik neki. (Hál’istennek eddig még nem volt panasz – el ne kiabáljam!)
5. Internet és Facebook-függő vagyok – nem tudom, ez rossz vagy jó dolog. Majd ha muszáj lesz, leszokom róla. Imádom a többi kreatív hölgy (valljuk be, férfi csak elvétve téved ebbe a világba) blogját olvasni – bár mostanában ritkán jut rá időm.
6. Szeretnék 1,80 magas, szőke bombanő lenni – de úgy néz ki, ez már nem fog összejönni (legalábbis ebben az életben).
7. Szeretem a Balatont. Minden évben ide járunk nyaralni, titkos vágyam, hogy nyugdíjas koromban (ami nem holnap lesz) leköltözhessek a tó mellé. Külföldre nem igazán vágyódom, egyedül Barcelonát szeretném egyszer megnézni.

Most pedig egy másik nehéz rész: továbbadni a díjat 7 bloggernek. Ez azért problémás, mert a kreatív bloggerek többségét nem ismerem „személyesen” (értsd: ritkán hagyok kommenteket, vagy lépek kapcsolatba valakivel). Ennek ellenére ideírom a kedvenceimet, remélem elfogadják a díjat! A sorrend véletlenszerű!
- Aledi,a tüneményes, egyedi hangulatú babáiért (egy Piroskát már birtoklunk, de nem hiszem, hogy ennyinél megállunk…)
- Kricsár, aki miatt megkedveltem a réz színét
- BogárKrea, a hihetetlenül kedves játékfigurái miatt
- Ejkukk, a kedves, "csajos" holmijai miatt
- LNóri, a jópofa üveg-kutyusok és házikók miatt
- Larion, akinek a keze alatt minden anyagdarab átváltozik valami csodává
- És végül a Meska-blog Sok-százan (-ezren?) lehetünk hálásak az ötletgazdáknak, amiért elindították a MESKA-t! Én a magam részéről köszönöm!
Rena (alias Manófaktúra)

2010. augusztus 11.

Inkognító

 
Farsangot rendeznek az oviban! Minden gyerkőc izgatottan készül rá, ez alól Móni sem kivétel. Amíg anyukája varrja neki a nyuszi-jelmezt, addig a már elkészült nyuszifüles hajráfban szaladgál, és persze az álarc sem maradhat el. Lehet, hogy idén ő nyeri majd a jelmezbált?
Komolyra fordítva a szót: Móni egy kb. 6 centi magas kis fabábú: a haja FIMO-gyurma, a ruhája és az arca pedig akrilfestékkel pingált. A baba egy vastag réteg akril-lakkot kapott a tartósság kedvéért, ezért 3 éves kor alatt, vagy olyan gyerkőcöknek (vagy felnőtteknek), akik még mindent a szájukba vesznek, nem ajánlom!
Ára: 550 HUF + postaköltség

Mi megyünk vasárnap a Goubára! Ugye Te is jössz?!

Most vasárnap megint kint leszünk a Goubán (hacsak az időjárás megint meg nem tréfál...)! Gyertek minél többen!

2010. augusztus 7.

Aphrodité - lámpagyöngyös karkötő

Aphrodité a szépségéről volt híres - nekem ez a szikrázó kék karkötő is ugyanolyan szép :-) Hidd el, élőben is ilyen vibráló a színe!
A gyöngyöket gázlámpa fölött olvasztottam muránói üvegrúdból: a gyöngy alapja átlátszatlan, erre tekertem rá az áttetsző kék üveget - ettől a gyöngyök belseje érdekes, örvényszerű mintázatot kapott. A gyöngyöket ezüstözött ékszerdrót segítségével kapcsoltam össze, díszítésképpen csiszolt üvegkristályokat akasztottam közéjük. Ezüst színű óriás delfinkapoccsal záródik. Átlagos méretű női csuklóra illik.
Ára: 4 500 HUF + postaköltség

2010. augusztus 4.

Mediterrán - filcnyakék

Ez volt a leges-legelső filc ékszer, amit készítettem. Fekete téglalap alapokra meleg színekből vágott csíkokat varrtam. Van itt narancs, citrom, vörös és bordó. Igazi forró, nyári színek. Fekete bőrszíjra dolgoztam rá az összesen 5 téglalapot. Látványos, feltűnő ékszer. Természetesen egyedi darab, több nem készül belőle. Hossza kb. 50 centi. A téglalapok mérete: 2x5 cm, 3x6 cm, 4x7 cm.
ELKELT!

Abrakadabra - bogyós nyakék

Lila és narancs - nálam ritka párosítás, de most félredobtam a fenntartásaimat.
Aprólékos munkával fűztem körbe néhány fagolyót 1. osztályú japán gyönggyel - ebből lettek az örvénylő hatást keltő bogyók (ún. beaded beads). A bogyók közé különböző formájú és méretű narancssárga csiszolt üvegkristályokat rejtettem. Mindezt egy műanyaggal bevont ékszerhuzal-nyakláncra fűztem - mely csavaros kapoccsal záródik.
Ára: 3 000 HUF + postaköltség