2012. május 11.

Egy-két zokniszörny


Pitypang onnan kapta a nevét, hogy kiskorában, amikor még kertes házban laktak, sok időt töltött a szomszédos réten, ahol egész nap pitypangokat szedett. Ezekből hol koszorút, hogy nyakláncot - hol egyszerűen csak egy csokrot készített. Este aztán mindig elszomorodva látta, hogy a kis sárga virágok meghaltak. Aztán rájött, hogy nem! csak alszanak! Annál meg aztán kevés jobb játék van, mint a pitypang elnyílt virágát szétfújni, bele a nagyvilágba, és elábrándozni rajta, hogy ez a sok kis magocska a világnak vajon melyik szegletében ér majd földet...
Bogyó nagyon megunta már, hogy állandóan - mégha kedveskedve is, megjegyzéseket tesznek a túlsúlyára. Pedig nem is igazán kövér, egyszerűen csak imád jókat enni, a csokinak és a fagyinak meg képtelen ellenállni. Tornázni meg, ugye, ki szeret? Most viszont betelt a pohár! Nekilátott a diétának. Már egy hete nyomja, és bár még nincs igazán látszatja, ő már érzi, hogy kicsit kisebb a pocakja, és a füle se olyan hurkás :-) Csak olyan helyre adom, ahol garantáltan és következetesen betartatják vele a diétát!

Íme Boldizsár, aki állati jópofának tartja magát! Mondhatod, hogy neked nincs ilyen ismerősöd, úgyse hiszem el: mindig muszáj a társaság központjába furakodnia, nem bírja elviselni, ha nem vele foglalkoznak. Mindenkihez van egy-két jópofa megjegyzése, ha kell, akár disznóvicceket is mesél... Az utolsó képen is piros bohóc-orrot ragasztott és hanyatt-vágta magát a földön, hogy bevágódjon a csajoknál :-)
Habakukk egy igazi nagycsaládban született: nem elég, hogy kilencen voltak testvérek, de még ráadásul ikrek is! (Na jó, ez a zokninyulaknál nem olyan nagy szám, mint az embereknél: náluk ezzel nem lehet bekerülni a Híradóba!) Szerintem már ránézésre is látszik, hogy ő volt a legkisebb és leggyengébb. Tudjátok, az a fajta kis esetlen, akit a többiek ellökdösnek a tányértól, akinek mindig csak az utolsó morzsák jutnak a tortából, és aki mindig lemarad az iskolabuszról. A sors viszont jócskán kárpótolta Habakukkot: szerénysége hihetetlen kitartással és ésszel párosul, ennek köszönhetően idén ő a fő esélyese a fizikai nyúlNobel-díjnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése