2011. március 30.

Szilágyi professzor és neje



Szilágyi professzor nagy tiszteletnek örvendő kardiológus. Hatvan éves elmúlt, de ez egyáltalán nem látszik rajta, fiatalos tempóval végzi a munkáját. Kedvenc sportja a tenisz, legalább hetente kétszer igyekszik időt szakítani rá. Szabadidejében nejével, Arankával színházba járnak. Aranka amúgy a helyi jótékonysági nőklub elnöke.

2011. március 28.

Üvegszem - csak erős idegzetűeknek! :-)



Hirtelen ötlettől vezérelve készítettem ezt az üvegszemet. Aztán ott álltam egy fél szemmel - de mit kéne vele kezdeni. Először sima medált rittyentettem belőle, de nem tetszett. Aztán gondoltam gyűrűre, de ahhoz meg túl nagy a gyöngy, és nem is biztos, hogy látszódra, ez egy szem akar lenni. Végül szemhéjakat varrtam köré, és kitűző lett belőle. Nem esküszöm meg rá, hogy ez már a végleges verzió! :-)

2011. március 26.

Hiszi és Piszi

Nem, ők nem testvérek, azért nem is hasonlítanak! Hiszi és Piszi a legjobb barátnők. Még az oviban ismerkedtek össze, aztán együtt jártak suliba, és végül mindketten közgazdásznak mentek. Egyelőre még egyikük sem találta meg a nagy ő-t, ezért rengeteg idejük van együtt lógni: leginkább vásárolgatnak és moziba járnak.

Pisti

Pisti imád focizni -  ezért van most is sportmezben. A fiúkkal remekül kijön, de a lányoknak a közelébe sem mer menni. Hogy miért? Hát, ilyen kiálló kapafogakkal biztos kinevetnék! Jövő héten megy apukájával fogszabályozóért.

A Molnár házaspár

Molnárék mintaszerű életet élnek. Pál építészmérnök, Luca pedig rajztanár (csak rá kell nézni, látszik, hogy érzékeny művészlélek). Szabadidejükben néptánc-körbe járnak. Nemrég fejezték be Fóton a kis családiházuk építését, most már jöhet a baba-projekt :-)

Casanova

Elég egy röpke pillantást vetni rá, rögtön látszik, hogy ő egy született Casanova. Állandóan udvarol minden lánynak, legyen az fiatal vagy idős, szép vagy csúnya - mindegy neki. A csajok meg persze odáig vannak érte! Ki érti ezt?!

Bárányhimlő

Hát, bizony, az oviban felütötte a fejét a bárányhimlő-járvány, Ez a két kis csöppség is elkapta. Manci egész jól viseli, egyetlen pöttyöt sem kapart el eddig! Marcsi viszont rettentően szenved: az még hagyján,hogy viszket, de a barátaival sem találkozhat, sőt, ovis szerelmét, Pistit is el kell kerülnie, nehogy meglássa ezekkel a csúnya pöttyökkel!

A Kovács-ikrek


Íme a Kovács-ikrek. Mici, az idősebbik (ő bújt ki előbb) állandóan piszkálja a kisebbiket, Picit. Külsőre senki meg nem mondaná, hogy ikrek (persze ez nem ritka a kétpetéjűeknél...). De a természetük is teljesen különbözik: Mici egy belevaló, vagány csaj, Pici meg mindig mindenen megsértődik.

Ez volnék én


Már egy ideje elterveztem, hogy lecserélem a Facebook-on a profilképemet, most, ha már úgyis fotóztuk az új zokniszörnyeket, - erre is sort kerítettünk. Tehát, ez vagyok én :-)

2011. március 16.

Érzik a tavasz-illatot

már a zokninyulak is, szépen lassan gyarapodik a kis család :-) Húsvétig még készül majd egy pár darab :-)

2011. március 5.

Jókedv - filc-flanc lánc


És íme, még egy filc-lánc. Éljenek a színek! És jöjjön mááár a TAVASZ!!!

Azálea - filcnyaklánc


Majd egy hónapos kihagyás után kezd visszatérni az életkedvem és ezzel párhuzamosan az alkotási vágyam is :-)
Ez a lila nyaklánc ma reggel készült - most kicsit másképp közelítek a filchez - és ez rengeteg új ötletet hoz. Ez az első :-)