2011. szeptember 21.

Hukk! és társai - néhány frissebb zokniszörny


Matilda nagyon szerencsés lány. Olyasmi adatott meg neki, ami keveseknek: a hobbija a munkája is egyben. Ez pedig nem más, mint a hastánc. Indiában töltötte a gyermekkorát, ott ismerkedett meg ezzel a mozgásformával. Az évek folyamán kitanulta minden csínját-bíját, és ma már hastánc-oktatóként dolgozik. Szabadidejében sokat jógázik, hogy friss és fiatalos maradjon.





Kéknyúl mindig is sárga szeretett volna lenni. Igazság szerint a sárga irigység kerülgeti, amikor meglát egy kanárit, egy gombóc citromfagyit, vagy akár egy sárgadinnyét! Másoknak hogy sikerülhetett, mikor neki nem? Hogy kicsit felvidítsa magát, sárga kiegészítőkkel dobta fel magát - még egy csillogó kis sárga farkat is sikerült szereznie magának!


Gizella nem véletlenül ilyen kis pufók: iszonyú falánk. Ez még hagyján, de nem ám akármit eszik! Kizárólag papírt! Állandóan rajta kell tartsa az ember a szemét, mert egy könyvvel (legyen az akár ponyvaregény, telefonkönyv, vagy neadj isten számlatömb...) egy perc alatt végez. Szalvétát sem lehet az asztalra tenni, ha ő a közelben van, mert egy nyelésre eltünteti... Csak olyan fogadja örökbe, akinek vagy nincs otthon semmilyen papírja, vagy akinek rengeteg feleslege van!


Hukk! egy nagyon komolytalan kis marslakó (valójában nem is a Marsról jött, de ezt most hagyjuk...). A legfőbb szórakozása, hogy mindenkit ijesztget. Elbújik egy fa mögött, és mikor gyanútlanul arra sétálsz, előugrik, és elkiáltja magát, hogy "hukk!". Igen, innen kapta a nevét is :-)


Murr (akinek álmodozó ikertestvérét, Mirrt már bemutattuk), két lábbal a földön jár. Egyszerűen elviselhetetlenül realista. Nem lehet neki mesét vagy viccet mesélni, mert azonnal megmagyarázza, hogy ez nem is lehetséges: "Piroska nagymamája nem is fér bele egyben a farkasba!", "Nem is nőhet egy fabábú orra a hazugságtól!" és "Hófehérke nem is fért volna be a törpék házába!"... Szóval nehéz eset - és sajnos humorérzéke sem nagyon van.



Mirr (akinek egyébként létezik egy ikertestvére is) egy örökálmodozó. Kislánykora óta mindig máson járt az esze, mint amin kellett volna... ezért is kerül szegényke mindig valami slamasztikába: hol a bicikliről esik le, hol a sapkáját és a kesztyűjét hagyja a villamoson, de olyan is volt már, hogy elfelejtett este fogat mosni (de ezt ne áruljátok el senkinek, jó?)... Hol azt képzeli, hogy híres balerina, hol űrhajós, hol meg állatorvos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése